Solomon Kane (2009)

Címkék: film

2010.05.18. 14:03

Végre egy király film. Kellően brutális és sötét. Dárkfantazi! CUDARJÓ!

(A kép helye lenne ez, csak lusta vagyok ide rakni. Na, jó fej leszek MADZSAR feliratos előzetes IDE KATTINTVA! De ezt csak azután miután elolvastál! Különben vírusos lesz a géped! KÉTSZER!)

A film ilyen szar időszakban játszódik, amikor volt már puska, de olyan egylövetű, Amerikát már felfedezték, de a pestis még bőszen menetelt és gyilkolta a pórnépet...

Az elején egy várost ostromolnak épp gonosz kalózok Afrikában, a jóságos várvédők mindent megtesznek. A kaput becsukták még el is reteszelték! De hiába. Még oda is álltak elé huszan, de a kalózok nem buták ám! Olyat robbantottak, hogy megnyalhatjuk mind a 10 puskaporos ujjunkat! A kalózok csapata bevonul szépen élükön egy különösen kegyetlen és gonosz lebarnult harcossal, ő a vezetőjük!
Nah, a lényeg hogy bevonulnak a trónterembe de előtte különös démonok gyilkolják őket, de a főgonosz eljut végül és megtalálja a temérdek kincset! Azonban megjelenik egy démon, az Ördög jobb keze és közli: a lelked el lett adva, úgyhogy most szépen eljössz velem a pokolba! Főhősünk, és most már nem bírom tovább elárulom: SOLOMON KANE aszondja, hogy miről beszélsz? Ez hülyeség! Ő nem adta el! A démon azt mondja, pedig de, úgyhogy GRÁÁÁ! És harcolnak, majd kiugrik Solomon az ablakon és...
Kifakult arccal (amúgy a hiteles sérülések, stb.. elég jó, leszámítva a tipikus egyet csapok meghalsz harcokat) Angliában (mert itt nem fog ám a nap! Hitelesség értékelendő!) papok között húzta meg magát félve a Sátántól! A gonosztól! A pokol urától! Szóval oda adta összes vagyonát (amit összerabolt) a papoknak akik befogadták, de aztán a misebortól berúgva az egyik pap azt hallucinálta, hogy Isten aszondja, Solomon Kén húzzon innen a retkes sárgarépába az eladott és elátkozott lelkével együtt! Ő nem érti, mi ez a hangnem váltás, fizetett ezeknek és erre kidobják, de nincs más lehetőség... menni kell.
Na, itt aztán elkezdődnek a fanatasztikus kalandok, rengeteg halottal és torz alakokkal meg szörnyek is lesznek páran! Kaland is meg valami kis szenvedély, de igazából a SZERELEM NINCS A FILMBEN! CSAK HALÁL! IGEN! De nem burjánzanak, a mágia visszafogottan van jelen, az egyházak rühellik az ilyet, rendesen ki lettek irtva azért!

A lényeg, hogy a hangulat tökéletes, az effektek rendben vannak, a történet pedig olyan igazi eltúlzott heroikus dárkfantasi, olyan, amit filmben marha ritkán látni (én utoljára "Conan, a barbár"-nál és többet nem is). NEM LÁNYOKNAK VALÓ FILM! ŐK NÉZZENEK INKÁBB VALAMI BUTA FILMET, AHOGY SZOKTÁK! HAHAHAHAHAHA! (Most te is röhögjél, ha fiú vagy, de ilyen gonoszul, mint Kázmér!)

A figura amúgy nem mostani kreáálmány! Robert E. Howard (ő egy író nagyon régről, már nem is él, hanem meghalt!) Conan (námbervan!), Kull és Vörös Szonja filmjei (már nem az ő filmjei, de a figurákat ő találta ki novellákban megírva) után itt van ez is! És a Conan első része mellé odarakható mint fasza fanatazi film, ahogy említettem is, de ismétlés a tudás anyja!

7673 pontot adnék rá a 10000 pontból (gyk: 7673/10000).

Jah,  a főszereplő James Purefoy most nagyot nőtt a szemembe, már úgy értem eddig nem igazán tudtam ki ő, de mostantól, minden más lesz! A boldog halál záloga ez!

A bejegyzés trackback címe:

https://dingo.blog.hu/api/trackback/id/tr82012710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása